ONU

Peste 130 de persoane au vizitat sediul ONU din Chișinău

Marcela Moga

„Ziua Uşilor Deschise a devenit deja tradiţie pentru noi şi astfel le oferim posibilitatea tinerilor de a afla mai multe despre proiectele noastre şi despre cum se pot implica pentru a contribui la dezvoltarea Republicii Moldova”, susţine reprezentanta rezidentă adjunctă a Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, Narine Sahakyan.

Participanţii au făcut turul Casei ONU, care găzduieşte agenţiile rezidente în Moldova din 1994. Din 2004, parterul Casei ONU este accesibil în totalitate pentru persoanele cu dizabilităţi. Acum se lucrează la extinderea accesibilității şi la celelalte etaje.

Cei peste 130 de vizitatori au vizitat Casa ONU în câte 4 grupuri, în funcţie de domeniile de interes.

ONU are misiunea de a asigura pacea mondială, respectarea drepturilor omului și îmi place mult această organizație și îmi doream să o vizitez. Am dorit să văd cum activează ONU și care sunt perspectivele de angajare”, a spus Cristina o vizitatoare.

Ziua Uşilor Deschise la ONU Moldova a fost organizată în premieră pe 20 octombrie 2015, când Naţiunile Unite au celebrat cea de­a 70-­a aniversare. ONU a fost fondată în anul 1945, pe ruinele celui de-­al doilea război mondial, pentru a menține pacea și securitatea internațională, pentru a dezvolta relații de prietenie între națiuni și pentru a promova progresul social, un nivel de trai mai bun și drepturile omului.