xa

Peste 23 de mii de euro FALȘI au fost scoși din circuit

Valentina Voinu

Suspecții, în vârstă de  33 și respective 52 de ani, introduceau bancnotele false cu nominalul 20, 50, 100 și 500 euro din Uniunea Europeană.În trecut, unul din ei a fost judecat de patru ori pentru infracțiuni similare și escrocherii.

Persoanele au fost identificate cu ajutorul unui ofițer sub acoperire, care timp de o lună a  achiziționat de la suspecți suma de 22 mii de euro falși.

Poliția a reținut în flagrant unul dintre membri grupului în timp ce transmitea ofițerului sub acoperire 9000 de euro falși, cu nominalul bancnotelor de 500 euro fiecare. Ulterior, a fost reținut și celălalt suspect, în timp ce avea intenția de a se ascunde de oamenii legii. Suspecţii şi-au recunoscut vina.

În urma perchezițiilor, asupra suspecțiilor au fost depistate 12 500 euro falși cu nominalul bancnotelor de 50, 100, 500, două pașapoarte biometrice false și unelte artizanale pentru spargerea ușilor de la apartamente și automobile, 10 pachete de substanță narcotic.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală, pentru „Fabricarea sau punerea în circulație a semnelor bănești false sau a titlurilor de valoare false” și riscă pedepsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.