gh

Peste 30 de intervenții ale echipelor salvatori și pompieri în ultimele 24 de ore

Valentina Voinu

Medicii și paramedicii SMURD au intervenit în nordul și sudul republicii. Peste 20 de persoane au beneficiat de asistența calificată a serviciului mobil de reanimare și descarcerare, iar salvatorii și pompierii  au intervenit în mai multe cazuri de stingere a focarelor de ardere și deblocări de uși.

În localitatea Micleușeni, raionul Strășeni, un bărbat a fost internat de urgență în spital, după ce a încercat să aprindă cu benzină focul în baia cu aburi din propria gospodărie. Persoana s-a ales cu arsuri de gradul II și III pe suprafața mâinilor și a feței. Toate circumstanțele incidentului urmează a fi stabilite.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale atenționează oamenii să dea dovadă de prudență maximă la utilizarea focului deschis și să nu folosească substanțe inflamabile pentru aprindere.

Conform informațiilor operative pentru lucrările de prevenire și lichidare a situațiilor de risc, în ultimele 24 de ore au fost antrenați 149 de salvatori și pompieri cu 38 de autospeciale de intervenție.