sursa:radioiasi.ro

Peste 300 de mii de dolari pentru sistemul de educaţie din Moldova

Valeria Botnaru

Parlamentul a ratificat Acordul de grant dintre Republica Moldova şi Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare în vederea realizării Proiectului: „Fortificarea capacităţilor Sistemului Informaţional de Management în Educaţie”, transmite IPN. 

„Sistemul informaţional de management în educaţie este un mecanism eficient şi necesar pentru a asigura elaborarea politicilor în sistemul de educaţie. Analizând situaţia s-a stabilit un decalaj între datele din sistem şi cele reale, şi am decis să trebuie îmbunătăţit. Am adus argumentele necesare, iar Banca Mondială a decis oferirea unui grant de 365 de mii de dolari pentru a fortifica acest sistem. Aceasta va permite un acces mai mare la date şi supravegherea de către cetăţeni a reformelor în domeniul educaţiei”, a menționat Corina Fusu.  

Banii se vor cheltui pentru consolidarea statisticii ministerului, fortificarea sistemului informațional, se vor procura softuri specializate capabile să analizeze datele incluse şi utilizarea datelor din educaţie pentru un spectru mai larg de beneficiari.