c

Primii refugiați au ajuns în România

Valentina Voinu

Imigranţii, care provin din Siria și Yemen, vor fi cazaţi la Centrul regional de cazare şi proceduri pentru solicitanţii de azil din Galaţi. 

inquamphotos.com

Este vorba despre un grup de zece bărbați și un cuplu cu trei copii mici, aceștia provenind din două zone de război, nesigure, unde activează ISIS. Aceștia au cerut azil politic într-o țară europeană.

b

La Galați au ajuns cu microbuzul, însă localnicii nu au fost încântați de noii oaspeți și au protestat în stradă.  „Să stea în țara lor, acolo. Cine a propus acest program să-l ea la el acasă, nu să-i trimită pe capul nostru.” „N-ați văzut ce barbarii au facut în Franța, în Germania? Copiii noștri, cu două facultăți stau acasă și lor le dau mâncare, cazare și am înțeles că și bani!”.

f

Mai mult de atât, timp de 30 de zile, autoritățile române vor decide dacă le acordă dreptul de ședere, iar în perioada următoare, 115 migranți din Italia și încă 120 din Grecia vor veni în România. Potrivit Comisiei Europeane, în România ar urma să ajungă circa 6.351 de refugiați.