gdgd

Procedura de programare pentru obținerea permisului de conducere va fi schimbată

Cristina Grosu

Programările de urgență pentru probele teoretică și cea practică la examenul pentru obținerea permisului de conducere în cadrul Secției Calificare a Conducătorilor Auto din Chișinău se fac exclusiv online. Decizia a fost aprobată prin ordin de către directorul Agenției Servicii Publice, Sergiu Railean.

Candidații pot beneficia de Serviciul „Programarea urgentă la examenul de obţinere a permisului de conducere” accesând pagina web www.programari.registru.md sau prin intermediul paginii oficiale a Agenției www.asp.gov.md. Perioada maximă de programare urgentă la examen nu poate depăși trei zile de examen la proba solicitată, în ordine consecutivă, conform graficului de examen aprobat, începând cu ziua ulterioară adresării on-line. Costul serviciului este de 300 de lei.

La proba practică sunt admise doar persoanele care au susținut cu succes examenul teoretic. Cei care au obținut calificativul “respins” pot susține un nou examen numai după o perioadă de cel puțin cinci zile calendaristice pentru proba teoretică și zece zile calendaristice pentru proba practică. 

Din 13 aprilie, odată cu intrarea în vigoare a modificărilor la Regulamentul cu privire la permisul de conducere, organizarea şi desfăşurarea examenului pentru obţinerea permisului de conducere şi condiţiile de admitere la traficul rutier, rezultatul admis la proba teoretică este valabil timp de un an.

Potrivit directorului ASP, Sergiu Railean, odată cu implementarea Serviciului „Programarea urgentă la examenul de obţinere a permisului de conducere” se reduce la maxim implicarea factorului uman în procesul de examinare a viitorilor șoferi.

Serviciul gratuit „Programare prealabilă la examenul de obţinere a permisului de conducere” rămâne în vigoare și poate fi solicitat prin telefon, online sau direct la subdiviziunea teritorială.