ziua independenței

Programul evenimentelor pentru ziua de 27 august

Cristina Grosu

Ziua de 27 august va începe cu depuneri de flori la monumentul „Maica Îndurerată” şi la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt din Chişinău, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă remis de executiv se menţionează că programul oficial va continua în Piaţa Marii Adunări Naţionale cu un spectacol de inaugurare a Zilei Independenţei. Acesta va include parada militară, spectacolul muzical-coreografic „Hora Neamului”, spectacolul folcloric „Pentru tine – ţară …”, în cadrul căruia va fi organizată parada portului popular şi parada fanfarelor.

Spectatorii vor avea ocazia să asculte cele mai apreciate piese din folclorul naţional şi să admire dansurile populare în interpretarea Ansamblului „Joc”, în cadrul caleidoscopului folcloric „Trandafir de la Moldova”. Totodată, va fi prezentată o retrospectivă a evenimentelor culturale dedicate sărbătorii naţionale „Ziua Independenţei Republicii Moldova” din anii 1991-2015 şi un colaj documentar în aer liber „Moldova Suverană”.

În seara zilei de 27 august, în PMAN, va fi prezentat spectacolul muzical-poetic „Legarea timpurilor”, care va culmina cu lansarea focurilor de artificii. Programul de sărbătoare se va încheia cu un recital al formaţiei „Zdob şi Zdub”.

În acest an, Republica Moldova marchează 25 de ani de la obţinerea independenţei, votată de către Parlament pe 27 august 1991.