Evenimentul a fost prezidat de către secretarul general de stat al Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Igor Şarov, şi secretarul de stat al Ministerului Economiei şi Infrastructurii, Vitalie Iurcu.
La consultări au participat directori ai instituţiilor muzical-concertistice, artişti autohtoni și şi reprezentanţi ai showbiz-ului moldovenesc. Cunoscuții interpreți Valy Boghean, Alex Calancea și Nicu Ţărnă au salutat ideea creării „Arenei Chişinău”. În opinia lor, proiectul va contribui dezvoltarea culturii, în ansamblu, și a muzicii, în special. De asemenea, artiștii au propus asigurarea unei acustici la standarde înalte, dotarea sălii cu tehnică performantă şi staţionară sau montarea scenei în funcție de necesităţile spectacolelor.
La rândul lor, exponenții Guvernului au trecut în revistă etapele principale care au fost realizate pentru asigurarea implementării. Igor Şarov a precizat că prima arenă multifuncţională modernă din țară va contribui la dezvoltarea industriilor culturale şi va plasa Chișinăul pe harta circuitelor festivalurilor internaționale.
La rândul său, Vitalie Iurcu a specificat că prin construcția sălii polivalente se dorește crearea unui spațiu care să corespundă standardelor europene, din punct de vedere al capacității și al siguranței spectatorilor, dar și al dotării tehnice corespunzătoare.
Reamintim că un grup de ONG-uri, susținute de câteva partide de opoziție, se opune ritmului alert în care este implementat proiectul. Acestea au cerut Guvernului și Parlamentului reinițierea acestuia.
Complexul ultramodern „Arena Chişinău” va avea o capacitate de până la 5.000 de locuri şi se va întinde pe o suprafață de 10 hectare în preajma satului Stăuceni. În total, pe aproape 70 de hectare vor fi amplasate și obiective de infrastructură adiționale – piscină olimpică, terenuri de tenis, săli de sport, spa, structuri de alimentație publică și cazare, parcări. Construcţia urmează să înceapă la mijlocul acestui an, după selectarea prin concurs internațional a partenerului privat. Arena urmează să fie dată în exploatare peste un an de la începutul lucrărilor.