tiroliana

(Reportaj) Adrenalină la maxim! În Parcul Valea Trandafirilor, locuitorii capitalei au parte de un nou tip de distracție

Veronica Vacari

Invenția a fost cumpărată din Franța și a costat câteva mii de euro, iar de instalarea acesteia s-au ocupat specialiști din domeniu.

Întrucât în România, cât și în lumea întreagă există un asemenea tip de distracție, ne-am gândit de ce să nu aducem și la noi în Moldova. Instalarea a fost făcută de o firmă din România de anumiți specialiști, iar termenul de garanție este de 5 ani, susține Călin Cotruță, administrator.

tiroliana

Tiroliana este montată de-a lungul a două pante ale lacului și constă în coborârea pe un cablu de oțel, iar pentru siguranță, oamenii sunt protejați datorită unui echipament special. După un instructaj, urmează desprinderea de pe platformă.

tiroliana

Cu tiroliana se pot plimba doar acele persoane care au o greutate a corpului de la 35 la 120 de kg. 

Mi-a plăcut foarte mult. Am primit atâta adrenalină și energie pozitivă. Am simțit și apa sub picioarele mele, e atât de minunat. Recomand tuturor, spune Elena.

Ar trebui să mai instaleze încă vreo două pentru că se formează cozi mari și îmi trece deja dorul cât aștept, zice Aurel.

Printre cei prezenți, nu toți se încumetă să o facă. 

Eu cred că 80 de lei e foarte scump pentru o singură plimbare cu tiroliana. Măcar de două sau trei ori să fie în acest preț, așa încât să înțeleg din plin, spune Magdalena.

Nu cred că aș încerca, mă tem, dar și vârsta nu-mi mai permite. În plus, ținând cont de problemele din țara noastră, cred că mai bine făceau altceva cu banii pe care i-au investit aici, afirmă mătușa Raisa.

tiroliana

În weekend, pentru o singură tură, prețul este de 80 de lei, iar de luni până vineri, acesta ajunge la 40 de lei. Cât privește prima jumătate a zilei, există o reducere de 50 de procente.