România îl extrădează astăzi pe principalul suspect în cazul omorului tânărului de 29 de ani găsit împușcat la Strășeni

Veronica Țurcanu

Dorin Stratulat, nepotul generalului Nicolae Alexei, principalul suspect în dosarul privind omorul tânărului din Zubreşti, Străşeni, urmează a fi extrădat astăzi, 13 octombrie, din România în Republica Moldova.

Înalta Curte de Casație și Justiție a României a decis, pe 12 octombrie, menținerea sentinței penale pronunțate de către Curtea de Apel București, pe 20 septembrie curent, prin care a fost dispusă admiterea demersului Procuraturii Generale a R. Moldova și extrădarea lui Dorin Stratulat, în scopul tragerii la răspundere penală pentru săvârșirea infracțiunii de omor intenționat.

Potrivit legislației R. Moldova, după finalizarea procedurii de extrădare, Dorin Stratulat este reținut de autoritățile de la Chișinău pentru 72 de ore și apoi în privința sa este demarată procedura de arest.

La data de 10 august, oamenii legii au găsit cadavrul unui tânăr de 29 de ani acoperit cu pâmânt, într-o pădure din Străşeni. Cu o zi mai devreme, mama victimei a sesizat poliţia despre dispariţia fiului său.

Dorin Stratulat,  principalul suspect, a părăsit teritoriul țării exact după o oră de la comiterea crimei. Acesta a trecut frontiera de stat cu pașaport român. Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru omor intenţionat.

Autoritățile române l-au reținut atunci  pentru 24 de ore, iar Curtea de Apel București a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile pentru a fi extrădat in Republica Moldova.