Sângele apă nu se face

România și Republica Moldova, cot la cot salvează vieți

Elena Alexandra

De această dată, frații de pe ambele maluri ale Prutului s-au unit pentru a salva copii bolnavi din Basarabia.  Asociația “Salveaza o inimă” și Caritate.md luptă împreună pentru a salva copii cu diverse maladii.

“ Totul a început întâmplător, când l-am cunoscut pe Vlad Plăcintă. Primul caz pentru are am apelat la ei a fost Simona Mitronici, o fetiță bolnavă de leucemie. Asociația ne-a ajutat, apoi am îndrăznit să-i mai cer o dată ajutorul și așa am ajuns să colaborăm atunci când este nevoie de o sumă mai mare, “Salvează o inimă” colectând jumătate de sumă. M-au ajutat mult, n-au refuzat niciodată.” Svetlana Sainsus

Recent, datorită acestei frumoase colaborări a fost adunată suma necesară pentru salvarea încă unui micuț basarabean. Asociația Salvează o inimă, împreună cu Caritate.MD, au reușit să strângă, în timp record, întreaga sumă necesară pentru salvarea lui Vladuț, baiatul care suferă de CANCER OSOS (86.000 Euro).

“Totul a început a început din dorința de a ne extinde activitatea la nivel internațional, am avut onoarea de a cunoaște echipa Caritate.Md. În timp, s-a legat și o frumoasă prietenie între noi, fapt pentru care ne-a fost mult mai ușor să colaborăm și să oferim acestor copii greu încercați o speranță la viață.
Pe basarabeni i-am considerat mereu frații noștri, până la urmă suntem din același neam, vorbim aceeași limbă, avem același trecut. Întotdeauna, cu mare drag, am dat curs invitaţiei venite de la prietenii noștri de peste Prut, ne-am bucurat împreună pentru orice realizare și am plâns când copilașii sufereau.”
Profesorul Tanase Tasente, directorul de comunicare al Asociației „Salvează o inimă”.

Asociația “Salvează o inimă” a salvat circa 220 de copii de pe ambele maluri ale Prutului, reușind să adune donații în sumă de 1 555 000 de euro, datorită a 32 700 donatori. Salvează o inimă și Caritate.md sunt două inimi românești care bat în unison pentru a salva vieți nevinovate.

 

După o muncă colectivă excelentă care l-a salvat pe Vladuț, echipa caritate.md are din nou ajutorul nostru pentru al salva pe Emil. Datorită banilor colectați pentru micuțul Emil a fost posibilă adunarea sumei necesare pentru Vladuț. Elena, mama lui Emil, a decis că Vladuț are mai urgent nevoie de bani, de aceea a donat pentru el întreaga sumă.

Emil Dogot, este un băiețel de 1,5 ani și este din Ialoveni. Micuțul a fost operat de urgență pentru că era în pericol din cauza unui tub în trahee din cauza căruia mâncarea nimerea în plămâni. Emil a fost operat într-o clinică din Turcia și acum se află în reanimare. Părinții trebuie să achite la clinică 20 000 de euro dintre care la moment s-a colectat doar jumătate de sumă. Toată povestea lui Emil o puteți afla Aici

Puteți dona:

Sms
Expediază un SMS cu conținutul „emil” la:
9002 (abonatii Unite), 1 SMS – 45 MDL
2910 (abonatii Moldcell), 1 SMS – 45 MDL

Telefon
Sună la numărul 090009002 (abonatii Moldtelecom), pentru a dona 45 lei.

BPAY terminal

Platește rapid și ușor prin automatele de plata MMPS. Vă rugăm să selectați compartimentul ‘E-money’, după care accesați ‘BPay’ și întroduceți codul ‘17002132’.