De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 10 ore

Ședință Guvern

România va oferi burse pentru elevii, studenții, masteranzii și doctoranzii care învață în Republica Moldova

Valentina Voinu

Guvernul României va oferi noi burse pentru elevii, studenții, masteranzii și doctoranzii care își fac studiile în Republica Moldova. Anterior, bursele erau oferite doar acelor elevi și studenți moldoveni care își făceau studiile pe teritoriul României.

În cadrul şedinţei cabinetului de miniştri  s-a decis inițierea negocierilor moldo-române în vederea semnării Protocolului de colaborare pentru următorii trei ani.
Continuitatea relațiilor dintre Ministerul Educației al Republicii Moldova și Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice din România urmărește stabilirea unor norme juridice în domeniu cu formarea unor cadre didactice care ar realize în comun proiecte educaționale și științifice.

În mod special, ministerele semnatare vor colabora în domeniul modernizării sistemelor educaționale naționale și vor organiza vizite de studii pentru dezvoltarea capacităților profesionale a cadrelor din domeniul învățământului.

Totodată, un obiectiv esențial stabilit în act vizează sporirea prestației Republicii Moldova în domeniul științei și educației, dar și promovarea obiectivelor de integrare a țării noastre în Uniunea Europeană.