La soacra

Rudele victimelor din urma exploziei „La Soacra” cer demisia Primarului. Chirtoacă: „Dacă o să vă fie mai ușor, luați-mi mie viața”

Veronica Vacari

Oamenii cer ca funcționarii care se fac responsabili de tragedie să-și dea demisia, iar lor să li se întoarcă despăgubirile.

Domnule primar, dați-vă demisia cât merge ancheta, a spus un bărbat prezent în sala de ședințe.

Dorin Chirtoacă spune că de infracțiunile care se produc, ar trebui să se ocupe procurorul și nu primarul capitalei.

Dacă este infracțiune, judecătorul stabilește cine e vinovatul și oricât de mult nu ați dori să mă puneți la perete, eu vă spun că asta este legea. […] Dacă considerați că spunându-mi mie aici vi se face mai ușor, sunt gata să vă ascult de dimineața până seara, rupându-mă în bucăți, linșându-mă public, luați-mi mie viața la urma urmei, faceți lucrul ăsta, dar să depășim situația, a menționat primarul.

Oamenii se plâng că nu au pe ce cumpăra medicamente și că toți banii i-au cheltuit pe funeralii.

Pe ce să cumpărăm medicamente în continuare?, a întrebat o femeie.

Dorin Chirtoacă a mai întrebat oamenii de ce, lucrând ani de zile în acel local, nimeni nu s-a adresat autorităților, să spună că în cafenea mirosea a gaz. „Dar Dvs era să mergeți? Oamenii primesc două mii de lei și sunt mulțumiți că lucrează”, i-au răspuns aceștia. 

Dorin Chirtoacă a subliniat că vinovații vor fi stabiliți de procurori în cadrul anchetei și după asta vor fi întreprinse măsurile corespunzătoare. 

Amintim că explozia s-a produs într-o cantină din Piaţa Centrală, din cauza unei butelii de gaz. 17 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, dintre care trei, în stare foarte gravă, au fost transportate la Bucureşti. Două femei care erau tratate în capitala României şi un bărbat internat la Chişinău au murit, în urma incendiului. În prezent, în spital mai rămân nouă persoane.

Administratorii localului, soţ şi soţie, au fost reţinuţi şi riscă până la 10 ani de puşcărie.