De Ultimă Oră

ULTIMA ORĂ! Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024

Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024. Anunțul a fost făcut în cadrul unei declarații pe care a postat-o pe rețeaua X.  În schimb, un al…

Actualizat acum 11 ore

Rușinos! La Bălți, litera „Z” a apărut pe o blindată militară și pe fațada clădirii comunității ucrainenilor

Ala Găină

Continuă provocările la Bălți. În această noapte, pe blindata Brigăzii nr. 1 Infanterie Motorizată „Moldova” din Bălți, a apărut desenată litera „Z”, simbolul invaziei Federației Ruse în Ucraina. Este vorba despre Monumentul Eroilor căzuți la datorie în timpul războiului din stânga Nistrului. Aceeași literă apare și pe clădirea comunității ucrainenilor de pe strda Pușkin din oraș. Poliția s-a autosesizat în acest caz și este în căutarea făptașilor, transmite nordnews.md.

Ulterior, responsabilii au acoperit actul de vandalism cu un material.

Săptămâna trecută, Cimitirul eroilor români de la Fălești a fost vandalizat, pe cruci fiind desenate svastica, dar și literele „Z” și „V”. Poliția nu a identificat deocamdată făptașii.

Proiectul de lege, care prevede penalizarea pentru utilizarea simbolurilor agresiunii militare, a fost aprobat astăzi de Parlament în lectură finală, socialiștii provocând un mare scandal.

Astfel, „distribuirea, fabricarea, vânzarea, depozitarea în vederea distribuției și folosirea publică a unor atribute și simboluri cunoscute folosite în legătură cu acte de agresiune militară, crime de război și crime împotriva umanității, precum și propaganda sau glorificarea unor astfel de persoane, acțiuni” să fie pedepsită cu amendă de până la 9 mii de lei pentru persoanele fizice și de până la 18 mii de lei pentru persoanele juridice.