S7

Samsung Galaxy S7 s-a LANSAT oficial

Adrian Solonari

Samsung are o tradiție în a organiza evenimente de prezentare ale produselor sale, unele cu adevărat spectaculoase, iar ediția #Unpacked16 a contribuit din plin în a arăta că Samsung știe să iasă în evidență. A fost un show total, prezentare făcută la 360 de grade, l-au adus pe Mark Zuckerberg pe scenă și au lăsat impresia că au pus tot ce au mai bun în duetul S7 și S7 Edge.

La fel ca anul trecut, seria Galaxy S vine în două variante: 5.1” (standard) și 5.5” versiunea Edge, cu ecranul și display-ul curbat la margine, ce îl face extrem de atrăgător. Cele mai mari modificări au avut loc la compartimentele cameră, viața bateriei, construcție și rezistență, totodată reapare slot-ul microSD.

Ce ți-ai mai putea dori de la un telefon? Să decidem dacă gadget-ul este, ori nu este atât de zgomotos precum vorbește web-ul.

șș

 

Ce e nou?

Noutățile trebuie căutate la partea hardware, un CPU cu puțin peste 30% mai puternic, un GPU ce oferă performanțe mai mari cu până la 60%, rezistență la contactul cu apa și praful – certificare IP68, 4GB DDR4 memorie operativă, slot pentru cardurile microSD de până la 128 GB, mini-circuit de răcire cu lichid, baterie de 3000 mAh, cameră ce nu se mai profilează amenințător dincolo de linia generală a smartphone-ului.

ll

 

Procesorul și memoria

2 versiuni: Snapdragon 820 și Exynos8890

Anul trecut, Qualcomm a dat-o în bară cu 810, ce a fost destul de popular datorită supra-înfierbințelii. Samsung a rupt tradiția de mult timp și a refuzat să pună sub capotă cipul fierbinte. Procesorul de producție Samsung, Exynos 7 Octa, a fost o alternativă extrem de viabilă, care mai târziu a hrănit și phablet-ul Note5. În 2016, precum ne-a anunțat fluxul de zvonuri, pe lângă varianta Qualcomm, Samsung va asigura noul gadget cu procesorul de fabricație personală – Exynos 8890. Ambele vor fi create conform standartelor noi FinFET, urmărind procesul de fabricare de doar 14nm. Benchmark-urile scurse pe internet ne dovedesc că ambele cipuri vor face față oricării aplicații.

dd

 

Dual Pixel Camera

Un telefon nou, merită o cameră nouă, corect? Samsung se retrage din goana după numărul de megapixeli cu proaspătă cameră de 12MP, care, deși nu este revoluționară, este probabil cea mai calitativă cameră existentă într-un smartphone. Pixelii largi de 1.4 micron sunt capabili să capteze cu 95% mai mulți fotoni de lumină ca predecesorul său, îmbunătățind astfel calitatea pozelor în condiții low-light. Nu este totul, noul sensor are pe toți pixelii tehnologia Dual Pixel (regăsită pe larg în aparatele foto profesionale), aceasta permițând o focusare extrem de rapidă. În comparație iPhone 6s are doar 5% din pixeli înzestrați cu o astfel de tehnologie.

dd

 

Autonomia

Un upgrade major a fost capacitatea batereiei, care s-a îngrășat semnificativ. Anul trecut, S6 avea doar 2550 mAh, ce nu a fost deloc puțin pentru un device de numai 5.1”. Anul acesta, însă, Samsung ne-a dat gata cu o capacitate de 3000 mAh, aproape ca la phablet-ul Note 5, este impresionant.

dd

Necătând la zvonuri și modă, Samsung nu a implementat portul USB Type C, ce a fost destul de uimitor. Suportă dual-sim ori sim+SD chiar varianta de bază. Design-ul a rămas tot atât de atrăgător ochiului și la fel de atrăgător amprentelor tactile. 

În mare parte, Samsung a reușit. A readus microSD-urile, după cerința utilizatorlor, au făcut flagship-urile rezistente la apă și praf, au instalat sub capotă cele mai puternice chipuri, într-un cuvânt au îngrășat S7 cu cele mai dulci tehnologii curente.

dd