De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 12 ore

Samsung Galaxy S7

Samsung Galaxy S7: Titanul telefoanelor mobile este pregătit să cucerească piața în 2016

Adrian Solonari

Zvonurile și scurgerile de informații care nu mai încetează în ultima săptămână ne pot ajuta să pictăm deja conturul dispozitivului.

Un lucru este cert: nu va fi doar un S7, ci două. La fel ca anul trecut, Samsung va lansa două telefoane deodată: 5.1” Galaxy S7 cu un ecran plat și varianta 5.5” Galaxy S7 Edge cu ecranul curbat din ambele părți.

Cu un design familiar, însă evoluat, ele sunt așteptate cu mai multe curbe, cu o ergonomie mai bună și cu butoanele home mai mari. Cele mai mari schimbari vor avea loc sub capotă: noul procesor Snapdragon 820 și o cameră Britcell de 12-megapixeli, ce promite imagini epice în condiții de lumină slabă. Menționând o baterie mai încăpătoare și un look nou a TouchWiz-ului deasupra noului Android 6 Marshmallow, avem destule motive să-l așteptăm cu mare nerăbdare.

smn7

Înainte să vă prezint mai multe detalii, vă prezint o listă de îmbunătățiri presupuse, colectate din cele mai sigure surse:

  • Același design, însă cu arcuri rafinate, o carcasă mai durabilă și camera ce va fi ascunsă mai adânc
  • Cardurile microSD revin, însă bateria nu va putea fi scoasă
  • Rezoluție QuadHD și display Super AMOLED de 5.1 și 5.5 inch pentru S7 Edge
  • Noua cameră de 12MP ce promite să domine în low-light
  • Snapdragon 820 pentru SUA și West, Exynos – pentru restul lumii
  • Noul TouchWiz pe Android 6.0 Marshmallow
  • USB Type C cu o viteză de transfer și încărcare sporită
  • Display sensibil la presiune, asemenea tehnologiei 3D Touch de la Apple
  • Certificare de rezistență la apă IP67
  • O lansare mai rapidă decât de obicei (mijlocul lunii martie)

Ce va fi nou?

Pentru început, display-ul sensibil la presiune (Dumnezeu să-i ierte dacă numesc asta S Touch!). Pentru cei ce urmăresc industria, nu va fi o surpriză dacă Samsung merge pe pașii Apple și implementează o astfel de chestie mult prea inutilă, însă în vogă. Nu se așteaptă mari modificări: apeși mai tare pe icon pentru a folosi funcții adiționale (precum un click dreapta pe Windows), apeși mai încet pentru a deschide aplicația. Desigur, tehnologia va viza în primul rând aplicațiile Samsung, însă cum rămâne cu celelalte? Aceasta este întrebarea: va reuși Samsung să convingă creatorii de coduri să alcătuiască programe menite doar pentru un (fie el și cel mai popular) telefon pe Android?

USB Type C este noul form-factor pentru cablurile de transfer de date/încarcare de ultimă generație, reversibil, precum Apple Lightning. USB-ul de nouă generație a fost anticipat încă în Note5, în 2015, însă nu a fost să fie. De data această Samsung nu are de ales! Fie implementează ultimele tehnologii în device-urile de top, fie va înghiți praful din urma concurenților.

Cardurile de memorie portabile sunt mai mult decât binevenite. Cardurile nu au lipsit niciodată de pe dispozitivele Samsung, până la apariția în 2016 a S6 și Note5. Această decizie a condus ca mulți fani să treacă la LG G4, care oferea o astfel de posibilitate versatilă. În 2016, Samsung și-a învățat lecția și va întoarce sloturile microSD (aparent, doar în versiunea de bază).

555

Designul și display-ul

Samsung a pășit nu cu unul, ci cu zece pași înainte cu designul atrăgător a flagship-ului anului trecut, Galaxy S6. S6 a fost precum Titanicul față de Arca lui Noe la acest capitol. Lumea nu credea că compania este în stare să creeze un design care a fost numit de criticii internaționali superior celui de la Cupertino. Plasticul a fost înlocuit total, și sperăm că definitiv (cel puțin în flagship-uri) cu materiale mult mai scumpe, tactil plăcute și frumoase: un sandwish de două bucăți de sticlă călită și una de metal ales.

Galaxy S7 cu siguranță va urma aceeași strategie. O păsărică ne-a șoptit că aluminiul de anul trecut va ceda în fața aliajului mult mai durabil de magneziu. Sticlă rămâne un element neschimbat.

O altă abilitate ce lipsea în S6, dar prezentă în S7 este rezistența la apă. Samsung tot se apropie de gadgetul perfect, iar această opțiune nu face decât să-l ridice cu o treaptă mai aproape.

Rezoluția va rămâne la fel ca anul trecut – QuadHD. Cred că este mai mult decât suficient pentru un ecran de câțiva centimetri, atâta timp cât televizorul meu de acasă de un metru este de vre-o 4 ori mai rar în pixeli.

jj

Motorul

2 versiuni: unul cu Snapdragon 820 și altul cu Exynos

Anul trecut, Qualcomm a dat-o în bară cu 810, ce a fost destul de popular datorită supra-înfierbințelii. Samsung a rupt tradiția de mult timp și a refuzat să pună sub capotă cipul fierbinte. Procesorul de producție Samsung, Exynos 7 Octa, a fost o alternativă extrem de capabilă, care mai târziu a hrănit și phablet-ul Note5. În 2016, fluxul de zvonuri ne anunță că Qualcomm lucrează asiduu să-și îndrepte greșeala. Pe lângă varianta Qualcomm, Samsung va asigura noul gadget cu procesorul de fabricație personală – Exynos 8890. Ambele vor fi create conform standartelor noi FinFET, urmărind procesul de fabricare de doar 14nm. Benchmark-urile scurse pe internet ne dovedesc că ambele cipuri vor face față oricării aplicații.

Samsung Indonesia a postat câteva teaser-uri

1234

Prețul și data lansării

Telefoanele sunt așteptate pe rafturile magazinilor în mijlocul lunii martie 2016, aproape o lună mai devreme ca S6. Prețul aproximativ în SUA pentru prima perioadă rulează între $650(pentru modelul de bază) și $750(pentru cel cu 64GB). Cât despre Moldova, nu este cunoscut cât va valora în lei, însă fii gata să golești buzunarul.

Samsung Galaxy S7 și S7 Edge sunt așteptate să intre în lumina reflectoarelor pe 21 februarie, duminică, la prezentarea oficială în cadrul MWC.

Fiți la curent cu noutățile de la MWC pe LiberTV

dfdfd