Sentința privind crima de la Strășeni

Şase ani și opt luni pentru omor pentru adolescenții care au omorât-o pe tânăra din Strășeni

Elena Alexandra

Astăzi s-a pronunțat sentința referitor la crima de la Străşeni. Cei trei acuzați se pare ca s-au simțit bine în timpul ședinței, au zâmbit și au glumit între ei. Dispoziția lor însă s-a schimbat când a fost pronunțată sentința. Tinerii au devenit agresivi înjurând-o chiar pe mama victimei.

Pedeapsa le-a fost micșorată de trei ori ținând cont de faptul că sunt minori. Însă nici avocatul familiei Parhomenco, nici mama Cristinei nu au rămas satisfăcuți de această decizie.

"Şi-au făcut faţă numai că îşi cer iertare şi asta mai mult nimic nu văd la dânşii. – Veţi ataca decizia în instanţă? – Da, numai decât, nu lăsăm aşa. Nu au spus nimic, se râdeau ca întotdeauna. – Pedeapsa e prea blândă? –E prea blândă", a declarat mama Cristinei Parhomenco, Lucia Parhomenco, – conform Publika.md.

Procurorul, Alexandru Rață a declarat că „Nu are de unde se mări pedeapsa”.

Cristina Parhomenco, o minoră de 14 ani din Strășeni, a fost omorâtă cu cruzime în seara zilei de 25 noiembrie de alți patru minori. Asasinii au vârste de 13, 15, 16 și 17 ani. Printre ei se află Vlad Vitalie, iubitul fetei. Minorul de 13 ani a fost eliberat. Potrivit legislației naționale, acesta nu poate fi tras la răspundere penală. Minorul a fost luat la evidența poliției, iar pentru crima pe care a săvârșit-o părinții săi vor trebui să plătească doar o amendă. Iubitul Cristinei, care are 17 ani ar fi încercat să fugă, reținut de autoritățile ungare la 6 decembrie în timp ce încerca să traverseze frontiera din România spre Ungaria.