Președintele Republicii Moldova Igor Dodon

Secretarul general al NATO a refuzat să se întâlnească cu Igor Dodon

Elena Alexandra

Nu este cunoscut motivul refuzului. Igor Dodon va fi primit în după-amiaza asta de unul din reprezentanţii  Alianței Nord Atlantice. Informația a apărut pe pagina Web oficială a NATO.

Amintim că îndată după ce au fost anunțate rezultatele alegerilor, Igor Dodon a declarat că intenționează să închidă biroul NATO de la Chişinău.

Igor Dodon se va întâlni astăzi şi cu înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru politică externă şi de securitate, vicepreședinte al Comisiei Europene, Federica Mogherini, președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker .

Amintim că dacă la Chișinău, Igor Dodon dă asigurări că toate relațiile cu Uniunea Europeană vor fi păstrate, Acordul de Asociere nu va fi denunțat și va dezvolta ”colaborarea multidimensională cu Uniunea Europeană”, la Moscova președintele pro-rus a ținut să sublinieze că, dacă în 2018 Partidul Socialiștilor obține majoritatea parlamentară, Acordul de Asociere cu UE va fi anulat și ar iniția în schimb o cooperare activă cu Uniunea Economică Eurasiatică.