De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 10 ore

cvbn

Și-a falsificat diploma de studii pentru a se angaja în Parlament

Valentina Voinu

Potrivit procurorilor, documentul fals a fost eliberată în anul 1996 de Institutul Internaţional de Management, Busines şi Drept din orașul Slaveansc, Ucraina.

În baza acestui act, în anul 2010 acesta a fost angajat ca şef al Secţiei administrare a reţelei a Direcţiei generale administrative din cadrul Parlamentului Republicii Moldova, funcţie pe care a deţinut-o până în anul 2014, atunci cînd a fost stabilit faptul falsului, iar funcţionarul – eliberat din funcţie.

Procuratura l-a găsit vinovat pe Dan Toma pentru comiterea falsului în acte publice și s-a ales cu o amendă în mărime de 6000 de lei.

Dan TOMA, EX-SEF DE SECTIE, PARLAMENT: ”Este o răfuială din partea șefei secretariatului Ala Popescu, nemulțumită că am contestat demisia mea, ea voia să numeasca în locul meu un protejat al ei. Diploma nu e falsă, am lucrat mereu cu ea, până ca să vină dna Popescu.”

Decizia Curţii de Apel este definitivă şi executorie, însă poate fi atacată la Curtea Supremă de Justiţie.