sursa: bvhscitizenship.blogspot.com

Societatea civilă solicită preşedintelui să nu promulge Legea de modificare a Codului Audiovizualului

Valeria Botnaru

ONG-urile atenționează asupra faptului că proiectul de lege nu a fost însoţit de avizul Guvernului, iar reprezentanţii societăţii civile nu au fost informaţi despre examinarea acestui proiect de lege în comisie. Membrii societăţii civile sunt de părerea că aceste modificări vor crea condiţii pentru continuarea monopolizării pieţei media. 
Organizaţiile neguvernamentale de media susţin reducerea concentrării pe piaţa mass-media şi în ultimii ani au făcut mai multe demersuri în acest sens. Lipsa de transparență în procesul de examinare și prevederile care se conțin în proiectul de lege nu oferă încrederea că guvernanții doresc să limiteze concentrarea mass-media. 
Semnatarii declaraţiei sunt: Centrul pentru Jurnalism Independent, Centrul de Investigaţii Jurnalistice, Asociaţia Presei Independente, Asociaţia Presei Electronice APEL, Centrul „Acces-Info” şi alte organizaţii. 
Liber TV amintește că proiectul de lege privind modificarea Codului Audiovizualului a fost votat la 26 februarie, în două lecturi.