Tânărul care a desenat simbolul Z pe un tanc și o clădire din Bălți a fost reținut pentru 72 de ore

Ala Găină

Tânărul care a desenat simbolul Z pe un tanc și o clădire din orașul Bălți a fost identificat și reținut pentru 72 de ore.

„Polițiștii din localitate, sub conducerea procurorilor din municipiu, investighează circumstanțele comiterii unor acțiuni huliganice ale unor persoane care, în perioada lunilor martie – aprilie curent, ar fi inscripționat unele simboluri și semne pe mijloace de transport, imobile, dar și monumente amplasate pe teritoriul municipiului Bălți”, se arată în comunicatul Poliției.

Potrivit oamenilor legii, în rezultatul măsurilor de investigație și  acțiunilor de urmărire penală a fost stabilită o persoană suspectă, un tânăr de 20 de ani. Acesta a fost surprins în flagrant în timp ce ținea în mână un recipient cu vopsea și intenționa să aplice anumite semne pe o clădire.

La moment, bănuitul se află în izolatorul de detenție provizorie al poliției, fiind reținut pentru 72 de ore. De asemenea au fost acumulate informații cu privire la posibila implicare la comiterea acțiunilor ilicite a unui cerc mai larg de persoane.

Săptămâna trecută, Parlamentul a aprobat un amendament pentru modificarea Codului Contravențional. Afișarea drapelelor, a literelor sau panglicilor așa ca panglica bicoloră negru-portocaliu, se soldează cu amendă de până la 9.000 de lei pentru persoane fizice și de până la 18.000 de lei pentru persoanele juridic.