Târg de caritate în susținerea Rominei Prodan

Târg de caritate în susținerea Rominei Prodan

Elena Alexandra

Târgul de caritate este organizat de Ana Harbuz (fondatoarea grupului de mamici Tirgul Mamicilor Fericite). Ana a organizat mai mult de 10 târguri de caritate datorită cărora mai multe persoane au primit șansa de a trăi.Târgul în susținerea Rominei Prodan va avea loc în data de 7 mai şi va începe la ora 10, evenimentul se va desfășura tirg  în Parcul Ştefan se cel Mare şi Sfant.

La târg se pot găsi hăinuțe pentru copii și maturi, accesorii handmade, jucării, bucate tradiționale , dulciuri și torturi, topogane gonflabile si tamburine .Partenerii noștri sunt FotoCabina si Clounella care vine cu distracții pentru copii. – ne-a spus Ana.

Mă numesc Romina Prodan și am vârsta de 28 ani. Sunt din Chișinău. Sunt soție și mamă, mă pot considera ca fiind o persoană împlinită şi fericită. În anul 2015, visele noastre s-au năruit o dată cu diagnosticarea mea cu Limfom Hodgkin, de tip nodular sclerozat, gradul II, cu o formațiune mediastinală de 17,5*14,5 mm, fiind depistată la un control radiologic de rutină. Această perioadă a fost mult prea dureroasă dar ne-a și epuizat toate resursele financiare, care în visele noastre de părinți, erau destinate pentru asigurarea viitorului copilului nostru, Alexandru, în vârsta de 4 anișori. Am urmat un tratament în Turcia format din 4 cure de chimioterapie, după care radioterapie în 20 fracții. Întreg acest tratament precum și consultațiile regulate ne-au costat peste 30000 EUR dar reușisem să obținem remisie şi aceasta era cel mai important. Însă în lupta pentru viață, boala a câștigat din nou. În urma unui recent consult pe care am fost nevoită să îl fac din nou în Turcia, au fost depistați ganglioni limfatici supraclaviculari și axilari măriți, dar și un risc crescut de recidivă a bolii. Biopsia a confirmat ca boala a revenit. Medicii au hotărât ca trebuie să fac Chimioterapie şi Autotransplant de Celule Stem. Acest diagnostic ne-a doborât pentru că tot tratamentul efectuat în 2015 a distrus în totalitate situația financiară a familiei și prietenilor mei. Costurile evaluate la peste 50 000 EUR sunt imposibile de atins prin propriile mijloace. Îmi doresc să am șansa, ca împreună cu soțul meu, care a fost alături de mine în orice clipă, să ne creștem și să avem grijă de cel care ne este lumină în acest tunel întunecat, să pot să îmi îmbrățișez copilul fără a mai avea frica că în această luptă să mă declar învinsă. Fac acest apel umanitar către toți cei care pot și doresc să mă ajute. Voi fi profund recunoscătoare, pentru orice donație și am speranța că va veni ziua în care la rândul meu aş putea oferi suport celor aflati in situatia mea.

Expediază un SMS cu conținutul „romina” la:

9002 (abonatii Unite), 1 SMS – 45 MDL

2910 (abonatii Moldcell), 1 SMS – 45 MDL

Mai puteți dona și aici: Caritate.md