Fabricat in Moldova

Târgul produselor fabricate în Moldova

Marcela Moga

La  deschiderea ediției a participat, Prim-ministrul Pavel Filip, menționînd: „Acest fapt deschide noi oportunității pentru ca agenții economici din Republica Moldova să pătrundă pe piețele europene, dar ne și impune să venim cu performanţă și calitate. De fapt, performanţă și calitate trebuie să demonstrăm toți, inclusiv noi, cei de la Guvern, pentru a putea asigura un echilibru între protejarea producătorilor autohtoni și menţinerea libertăţii pieței”.

Participații tîrgului sunt antreprenori din industria alimentară, ramura vitivinicolă, industria uşoară și industria mobilei, producători de utilaje, instituții de cercetări ştiinţifice, instituţii financiare și meşteri populari.

„Reprezentăm Compania „Monicol”, gama noastră de produse cuprinde fructe uscate, rachiu de fructe și toate produsele pe care le avem sunt de origine autohtonă. Compania noastră le produce, le prelucrează, le ambalează și le comercializează”, a afrmat Alina Chiosa manager a Companiei „Monicol”.

Organizatorii spun că scopul expoziției este susținerea producătorilor autohtoni, întreprinderilor mici si mijlocii, crearea condițiilor de lansare pe piața moldovenească a produselor competitive, sporirea investițiilor interne și externe.

“Îmi place foarte mult această expoziție, deoarece toate produsele sunt autohtone și trebuie de dezvoltat pentru a fi competitive pentru piața externă”, a spus Cristi Baraghin prezent la expoziție.

Expoziția a adunat peste 300 de antreprenori autohtoni din toate ramurile economiei și 14 standuri comune ale Consiliilor rationale și va avea loc pînă pe 7 februarie, la centrul expozițional CIE Moldexpo.