..

Tatăl Doinei Aldea-Teodorovici, scriitorul Gheorghe Marin, s-a stins din viață

Cristina Grosu

Astăzi, 2 noiembrie 2017, la 14:30 s-a stins din viață la 88 de ani scriitorul, publicistul, tatăl Doinei Aldea-Teodorovici și nu în ultimul rând bunicul meu, Gheorghe Marin”, se arată în mesajul trist al interpretului.

“Bunicul Gheorghe Marin, ultima perioadă a fost mai dificilă, fiind în suferinţă, dar indiferent cât de greu nu îi era, mereu găsea loc de o anecdotă sau să mă înveţe vreun neologism, vreo istorioară publicată cu mare drag în cărţile scrise pe parcursul anilor..

Să trăim şi să îl pomenim..

Sper să mă ajute editurile să adaptăm cărţile sale şi pentru format electronic, ca să fie citite de cât mai multă lume”, a scris Cristofor Aldea-Teodorovici.

“Vă așteptăm să vă luați rămas bun la Biserica Sf Teodora de la Sihla (Chișinău) mâine 3 noiembrie la ora 18:00 pentru priveghi, iar sâmbătă la 10:30 îl vom petrece pe ultimul drum la Cimitirul Armenesc lângă mormântul Doinei și a lui Ion Aldea-Teodorovici!”, a mai adăugat nepotul lui Cristi Aldea-Teodorovici.

Gheorghe Marin- scriitor, scenarist, redactor, jurnalist și traducător s-a născut la 2 octombrie 1929, în s. Cîșlița-Prut, raionul Cahul.

Între 1955-1960 a deținut funcția de redactor-șef al revistei „Florile Dalbe”. Gheorghe Marin a fost prim-vicepreşedinte al Comitetului de Stat pentru Edituri, Poligrafie şi Comerţul cu Cărţi.

A tradus mai multe lucrări din literatura universală şi a semnat cărţi pentru copii şi adulţi.