concurs

„Testare pentru fiecare”. Ce reprezintă acest concurs și unde se va desfășura acesta

Cristina Grosu

Concursul se va desfăşura sâmbătă, 27 august, ora. 13.00, în incinta Facultăţii de Litere a Universităţii de Stat din Moldova,  bl. I.  Rezultatele concursului vor fi anunţate la 30 august, în cadrul unei mese rotunde, transmite IPN. Potrivit organizatorilor, este pentru al treilea an consecutiv când locuitorii urbei, dar şi oaspeţii capitalei vor putea să-şi evalueze competenţele de exprimare în limba română, iar cei care vor obţine cel mai bun punctaj vor fi premiaţi.

Testul conţine mai mulţi itemi care se referă la neologismele uzuale, la ortografie. Participanţii la concurs vor depista calchieri în context, vor explica greşeala şi vor propunere o formă corectă. Alţi itemi se referă la lexeme şi structuri utilizate cu sens impropriu, dar şi la erori în utilizarea conjuncţiilor, prepoziţiilor. Partenerii concursului sunt editurile Cartier, Arc, Ştiinţa, Bestseller, care vor acorda premii pentru câştigători – cărţi, albume, CD-uri, e-Reader-e.

Toți doritorii de a participa la acest concurs sunt așteptați cu mare drag pe 27 august, ora 13:00, în incinta Universității de Stat, Blocul I, care se află pe str. M. Kogălniceanu, 65.