Utilizarea spațiului aerian a R.Moldova va fi temporar restricționată în legătură cu vizita lui Antony Blinken

Ala Găină

Pe parcursul zilei de astăzi, utilizarea spațiului aerian al Republicii Moldova va fi restricționată, în contextul vizitei oficiale a E.S. Antony J. Blinken, Secretar de Stat al Statelor Unite ale Americii.

Astfel, în intervalul orelor 08:00 – 21:00 (ora locală), se interzic zborurile de aviație generală, elicoptere, baloane cu aer cald, motodeltaplane, parapante, precum și utilizarea aparatelor de zbor fără pilot (dronă) în Sectorul 1 al TMA Chișinău, anunță Autoritatea Aeronautică Civilă.

Zborurile comerciale pe/de pe Aeroportul Internațional Chișinău continuă să fie efectuate în regim obișnuit, fără abateri de la programul de zbor.

În legătură cu vizita lui Antony Blinken, pe 29 mai la Chișinău vor fi restricții de circulație. Începând cu ora 8 dimineața și până la 21:00 seara accesul persoanelor în anumite locuri din centrul orașului și arterele care fac legătura cu Aeroportul Internațional Chișinău va fi temporar limitat. Șoferii sunt îndemnați să se conformeze cerințelor agenților de circulație, totodată „să manifeste răbdare și disciplină”.

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken se va întâlni la Chișinău cu președinta Maia Sandu și cu alți demnitari de rang înalt pentru „a reafirma sprijinul SUA pentru progresele înregistrate de Moldova în ceea ce privește aderarea la UE și securitatea energetică”. Aceasta va fi a doua vizită a șefului diplomației americane la Chișinău după cea din martie 2022.