De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 2 ore

sursa foto:daam.info

Vezi care este oraşul cu cea mai bună calitate a vieţii

Valeria Botnaru

Anul acesta, rezultatele studiului arată că Viena este orașul cu cea mai bună calitate a vieţii din lume. Caracteristicile care s-au luat în considerație au fost: climatul politic, economic și social, serviciile de îngrijire medicală, securitatea personală, programele educaționale, posibilităţile de formare profesională, reţeaua de transport public, serviciile de distribuţie a energiei electrice, spațiile verzi şi infrastructura.
Viena este în top și atunci cînd e vorba de ofertele de petrecere a timpului liber, de tipul și varietatea restaurantelor, cinematografelor, ofertele ce țin de activităţile sportive, disponibilitatea bunurilor de consum de la alimente pînă la maşini. 
Top 5 a orașelor cu o calitate bună a vieții sunt: Viena (Austria), Zurich (Elveția), Auckland (Noua Zeelandă), München (Germania), Vancouver(Canada). 
Viena este considerată pentru a 7-a oară – orașul cu cea mai bună calitate a vieții din lume.