sursa: equilife.np

Vezi cine este cea mai tânără miliardară din lume

Valeria Botnaru

Tânăra este din Norvegia și a moştenit averea de la tatăl său Johan F. Andresen. Averea este estimată la 1.2 miliarde de dolari, scrie Daily Mail. 
Familia lor şi-a construit averea în industria tutunului, înfiinţând cea mai mare companie producătoare de ţigări din Norvegia. Compania a fost vândută în 2005 pentru 500 de milioane de dolari, bani care au fost investiţi în proprietăţi şi în diferite fonduri hedge. Doi ani mai târziu, tatăl lor le-a dăruit celor două fiice 80% din acţiunile companiei Ferd Holdings, – transmite BusinessMagazin.ro 

“Simt că am o mare responsabilitate. Pe de o parte simt că nu am făcut nimic să merit acestă avere, pe de altă parte vreau să dezvolt compania şi să devină şi mai bună. Faptul că familia mea are resurse financiare mi-a oferit multe oportunităţi de dezvoltare, dar banii nu sunt suficienţi pentru a reuşi”, spune tânăra într-un interviu pe pagina companiei Ferd Holdings. 
 

 Alexandra împreună cu sora ei Katharina, în vîrstă de 20 de ani, au apărut pentru prima dată în catalogul Forbes cu cei mai tineri miliardari din lume. Surorile se află pe locul 1475 în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume. 
 

sursa: uk.businessinsider.com