cupa

Vezi cine sunt marii câştigători ai concursului „Pedagogul Anului-2016”

Veronica Vacari

Potrivit Direcției generale, Educație, Tineret și Sport a capitalei, toţi candidaţii au fost foarte bine pregătiţi și au meritat premiile pe deplin.

Premiul întâi la categoria „Învăţătorul Anului” a fost acordat Vioricăi Morcov de la Liceul Teoretic „George Călinescu”. Titlul de „Educatorul Anului” a fost obţinut de Cristina Aparatu de la Grădiniţa numărul 143. Premiul pentru categoria „Profesorul Anului” a fost împărţit de doi profesori: Eugenia Guţu de la Liceul „Svetoci” şi Valentina Boboc de la Liceul „Natalia Dadiani”, care au acumulat practic acelaşi punctaj. 

În activitatea mea profesională, întotdeauna am tins spre a obţine performanţe. Drept performanţă îl consider şi acest premiu. Întotdeauna am fost tentată spre inovaţii şi deschisă provocărilor. Sunt destul de entuziasmată, şi emoţionată”, a menţionat Cristina Aparatu, câştigătoarea titlului „Educatorul Anului.

Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, Şefa Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport, a spus că în acest concurs s-a pus accent pe calităţi ca profesionalism, exigenţă şi ingeniozitate.

Anul acesta am avut concurenţi destoinici, lupta a fost acerbă pentru că majoritatea erau foarte buni. Instituţiile au selectat într-adevăr cadre didactice de excepţie, a precizat Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb.

Câştigătorii concursului s-au ales cu diplome, panglici cu inscripţia „Pedagogul Anului-2016” şi cupe. Pentru locul I s-a acordat un premiu de 10.000 de lei; pentru locul II- 5.000 de lei, iar pentru locul trei s-a acordat un premiu în valoare de 3.000 de lei. Restul participanţilor la concurs au primit câte 1.000 de lei.