Scurtmetrajul Plus Minus Unu

(VIDEO) „Plus Minus Unu”, un nou scurtmetraj realizat în Moldova

Evelina Popescu

Protagonistul pricipal din acest film este Mihai, rol interpretat de actorul Felix Podborski, care își face practica de rezidentură într-un spital. Descoperă că unui pacient i s-a pus diagnosticul greșit și nu mai poate fi salvat. Mihai încearcă să discute cu medicul ce a comis această eroare, dar tot ce primește în schimb este doar indiferență. În încercarea de a face dreptate, el se confruntă cu multiple probleme și amenințări din partea administrației spitalului.

„Motivația mea pentru acest film s-a format în timp ce abordam cu oricine tema medicinei, toată lumea îmi povestea diferite istorii despre experința lor și confruntările cu sistemul medical. Unele erau despre corupție, altele despre indiferența medicilor și incapacitatea lor, dar în toate era la mijloc o viață de om. Din acest motiv, consider că e relevant să vorbim despre acest subiect, prin prisma unui film artistic”, menționează Ion Borș, regizorul scurtmetrajului.

Însă, pentru producerea acestui film este necesară implicarea financiară a fiecăruia. Cei care sunt interesați să contribuie la realizarea propriu-zisă a filmărilor, sunt îndemnați să o facă pe campania oficială de crowdfunding pe platforma Guvern 24.

Pagina de facebook: https://www.facebook.com/plusminusunuFILM/

Puteți viziona o mică introducere aici: