Vinurile Moldovei la Conferința Globală a Turismului Vinicol

(Video) Republica Moldova – Capitala mondială a turismului vinicol în 2018. Vezi spotul de promovare a vinurilor moldovenești

Alexandru Morozan

 „În anul 2018, Republica Moldova va deveni, sub egida ONU, Capitala Mondială a Turismului Vinicol. Această decizie este considerată cu certitudine o victorie pentru imaginea țării noastre ca destinație turistică, ce va rezulta cu poziționarea Moldovei în topul mondial al destinațiilor turistice vinicole. Așteptăm aproximativ 250-300 de participanți profesioniști din peste 70 de state. Cheltuielile de transport și cazare vor fi asumate de participanți. Țara noastră va suporta doar cheltuieli interne, de organizare”, a declarat directorul general al Agenției Turismului, Stanislav Rusu, citat de moldpres.md.

Amintim că prima ediție a acestei conferințe a avut loc în 2016 în Georgia, a doua ediție, din anul curent, se va desfășura în Argentina, Republica Moldova urmând să fie gazda celei de-a III-a ediții în anul 2018. Cu acest prilej, Agenția Turismului a realizat un spot de promovare a vinurilor moldovenești, pe care îl puteți viziona mai jos.