(VIDEO) România a donat Republicii Moldova 55 de tone de ajutor umanitar

Ala Găină

Al doilea lot de ajutoare umanitare din partea României a ajuns astăzi la Chișinău. Este vorba despre nouă camioane cu 55 de tone de alimente și produse non alimentare destinate persoanelor refugiate din Ucraina care ajung pe teritoriul Republicii Moldova. 

Ajutorul umanitar cuprinde 20 de tone de făină și mălai, 10 tone de produse de igienă, 15 tone de alte produse de primă necesitate, scutece pentru copii, pături, prosoape, lenjerie, alimente neperisabile. Produsele sunt destinate refugiaților din cele 96 de centre de plasament din Republica Moldova.

Am apreciat foarte mult tot sprijinul pe care Rep. Moldova și mobilizarea de care a dat dovadă pentru a veni în sprijinul acestor oameni care fug din calea războiului. Și noi, la rândul nostru, avem un număr considerabil de refugiați în România, dar am văzut că este nevoie să ajutăm și să ușurăm povara pe care frații noștri, prietenii noștri, vecinii noștri o au din cauza acestei crize. Astăzi am venit cu încă 55 de tone de ajutoare umanitare care se alătură celorlalte 17 tone pe care România le-a trimis în urmă cu două săptămâni la Chișinău”, a declarat Adrian Dupu, secretar al Departamentului pentru relația cu Republica Moldova.

La rândul său, Marcel Spătari, Ministrul Muncii și Protecției Sociale, a declarat că este o zi în care construim poduri spirituale.

„Ne bucurăm foarte mult că avem susținerea României și a altor țări și vă asigurăm că toate aceste ajutoare vor ajunge acolo unde refugiații au nevoie de ele”, a menționat Marcel Spatari.

Amintim că un prim lot de ajutoare umanitare colectat de la oamenii dintr-un sat din Județul Prahova a ajuns acum  două săptămâni la Chișinău.

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă alături de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, șeful statului român și-a exprimat aprecierea pentru mobilizarea Republicii Moldova în privința gestionării crizei refugiaților din Ucraina.