Lux in padurile Moldovei

Vile de lux în inima Codrilor: afacerea pusă pe roate de un afacerist cipriot

Dan Varlan

Potrivit investigaţiei, afaceristul străin Igor Rimmer a devenit proprietarul a 7 hectare de teren în pădurea de lângă satul Căpriana, din raionul Străşeni, considerată arie protejată. Oficial, modificarea destinației terenului de 7 hectare de lângă Căpriana s-a făcut „în legătură cu construcția Complexului social, turistic pentru odihnă”. La modul practic, însă, acesta s-a materializat într-un complex de vile de clasă lux. Pe site-ul oficial, proprietarul propune mai multe tipuri de case, cea mai mică fiind de 120 de metri pătrați, se arată într-o investigație Rise Moldova.

„La ieşirea din mica localitate, în direcţia satului vecin, Ciobanca, şoseaua se intersectează cu un drum pietruit care duce la complexul de vile „Casa Verde”, după cum indică panoul din intersecţie. Umbrit de coroanele arborilor, prin care lumina pătrunde cu greu, drumul intră adânc în pădurea de stejari şi se opreşte la o barieră, în faţa unui teren liber. Alături sunt parcate un BMW sport şi un Mercedes-Benz elegant. Paznicul tocmai ce conduce două perechi de tineri care au venit să viziteze şantierul. Sub geana pădurii se zăreşte o casă din lemn şi piatră. În apropiere, alta e în proces de construcţie. Aici, în plin Codru, pe o suprafaţă de câteva hectare se va întinde ceea ce proprietarul numeşte „Elveţia Moldovei”, scrie RISE.
 

Pe cele 7 hectare din inima Codrilor, compania Conreir SRL a scos la vânzare aproape 50 de loturi. În medie, preţul unui lot trece de 2 milioane de lei, iar cu tot cu vilă, cei „care preţuiesc valoarea naturii” ar trebui să mai scoată din buzunar alte 3 milioane de lei.

Pentru a citi continuarea investigaţiei intraţi aici.