Lecție de bun-simț! Tricolorii au lăsat un mesaj impresionant în vestiarul Arenei din Munchen după meciul cu Olanda. UEFA: “Oaspeții perfecți”

Adrian Sirbu

După ce a fost eliminată de Olanda de la EURO 2024, Echipa Națională a României a făcut un gest care a impresionat.

Naționala de fotbal a României, supranumită “Generația de Suflet” a fotbalului românesc, a copiat un gest făcut de reprezentativa Japoniei la turneele finale, iar la finalul partidei cu Olanda în vestiarul stadionului din Munchen s-a făcut curățenie impecabilă. Tricolorii au lăsat și un mesaj scris în română și germană adresat gazdelor.

Mesajul tricolorilor era următorul:

UEFA EURO 2024 a fost una dintre cele mai importante experienţe fotbalistice din istoria noastră şi ne-a bucurat faptul că Germania a fost cea care a oferit scena. Fiecare meci, fiecare emoţie, fiecare experienţă ne-a unit în jurul magiei fotbalului.

Plecăm din Germania ştiind că am dat totul pentru România şi suntem recunoscători pentru tot ceea ce am trăit aici. A fost o onoare să facem parte din marea familie a fotbalului european.

Vă mulţumim mult pentru că ne-aţi făcut să ne simţim ca acasă! Suntem recunoscători pentru toate facilităţile care au fost o mare parte din experienţa noastră pozitivă la EURO 2024.

Echipa naţională a României”.

UEFA a apreciat public, miercuri, pe pagina oficială de Facebook, comportamentul echipei naționale a României, descriind tricolorii drept „oaspeții perfecți” la EURO 2024. Echipa a fost lăudată pentru faptul că a lăsat vestiarul impecabil după meciul cu Țările de Jos și a lăsat un mesaj emoționant adresat gazdelor germane.

Oaspeţii perfecţi. După eliminarea din EURO 2024 de aseară, România a lăsat vestiarul din Munchen impecabil cu o scrisoare emoţionantă pentru gazdele lor germane”, se arată pe pagina de Facebook a UEFA.