jj

Eugen Sidorenco: „Acasă mă simt cel mai bine”

Corina Bezer

Bine ai revenit la Zimbru, cum s-a primit o astfel de situație?

-Am decis să mă reântorc la echipa care m-a format, am avut o perioadă nu prea bună la Milsami, am decis să revin la echipa care mă v-a ajuta și pe care respectiv o v-oi ajuta și eu. Sper ca împreună cu Zimbru să obținem rezultate bune și să tindem spre unele trofee în acest an.

-Ai părăsit formația Zimbru în 2011, fiind unul dintre golgheterii echipei, ai plecat în campionatul din Israel, ce amintiri ți-au rămas?

-Zimbru a fost echipa mea de suflet, am crescut aici și am avut mereu doar emoții pozitive. Zimbru are o școală extraordinară, un stadion excelent și cei mai buni suporteri. Mă simt fericit că m-am reântors.

-În lotul echipei Zimbru, ce ț-i s-a memorizat cel mai mult?

-A fost meciul împotriva celor de la Dacia, țin minte că nu eram permanent inclus în lot și anume atunci am fost printre cei 11 jucători și am marcat. Partida s-a încheiat cu scorul de 1-0, eu marcând golul victoriei. Anume acest meci l-am memorizat pe tot parcursul carierei, am avut emoții deosebite în acel moment. Pe Stadionul Zimbru, cel mai emoționant moment a fost atunci când am marcat împotriva naționalei Poloniei.

– Au trecut aproape șapte ani de când ai plecat de la Zimbru, ce poți să transmiți suporterilor la moment?

-Pot spune ferm că v-oi lupta pe teren pentru echipă și pentru sine, v-oi încerca să arăt un fotbal de calitate și să aduc folos echipei. Sunt foarte bucuros că m-am reântors.

Săptămâna trecut mai erai jucătorul echipei Milsami contra Zimbru, ce părere ți-a lăsat echipa Zimbru?

Zimbru a demonstrat un joc bun, au fost momente de care se putea de profitat, a fost jocul ,,primului gol “, cine marchează primul acela și învinge. Milsami a marcat, Milsami a învins, mai sunt meciuri în care sunt sigur că Zimbru își v-a demonstra caracterul.

În lotul echipei Zimbru sunt mulți jucători tineri, născuți în anii ’98 și ’99, la Milsami sunt jucători mai maturi, mai cu experiență. Cum crezi, vei ajuta cu experiența ta pe acești jucători?

-Cred că permanet trebuie să asculți sfaturile celor mai în vârstă, au și ei un plus, sunt tineri și trebuie să de-a ton echipei, să privești jocul lor și să te uimești că la anii pe care îi au pot să demonstreze un asemenea joc. Cred că băieții mai tineri trebuie să gândească și să acționeze de sine-stătător. Noi cei mai maturi putem doar să-i sfătuim.

-Care ar fi scopurile tale personale și scopurile echipei în noul sezon?

-Scopul echipei este să ajungem în finala Cupei Moldovei și să obținem victorie în acest turneu, în campionat ar trebui să ajungem până în Cupele Europene, cred că acesta a fost scopul dintotdeauna al echipei Zimbru Chișinău.

-Ai marcat destul de multe goluri și în campionatul intern și în Israel, crezi că vei reuși să înscrii la fel de bine?

Să sperăm, vreau foarte mult acest lucru, să de-a Domnul și cred că împreună cu FC Zimbru voi reuși acest lucru.

Autor: Corin Mironov, reporter – stagiar