Geniștii Armatei Naționale se deplasează la Naslavcea pentru a cerceta felul cum a căzut racheta rusească în R. Moldova

Corina Bezer

După ce o rachetă a fost doborâtă în această dimineață de sistemul antiaerian ucrainean în urma atacului cu drone asupra barajului Dnestrovsc, de pe teritoriul Ucrainei, aflat la o distanță de 1 km de barajul Naslavcea, a căzut pe teritoriul Republicii Moldova, Ministerul Apărării informează că geniștii Armatei Naționale se deplasează la fața locului pentru a cerceta terenul. 

„În contextul incidentului respectiv, informăm că sistemele de supraveghere aeriană ale Armatei Naționale nu au detectat zboruri ilegale în spațiul aerian al Republicii Moldova.

Menționăm că fragmentele rachetei doborâte nu au fost depistate de stațiile de radiolocație din cauza dimensiunilor și suprafeței mici de reflecție ale acestora”, se arată în comunicatul Ministerului Apărării.

O rachetă lansată de armata rusă și doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean, a căzut pe teritoriul localității Naslavcea din Republica Moldova. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, nu sunt înregistrate victime și au fost luate măsuri de protecție. Autoritățile au încercuit zona căderii rachetei, pentru a evita eventuale pericole, iar un grup de documentare se află la fața locului.