(VIDEO) Iurie Ciocan: „Ajutorul României pentru R. Moldova este din inimă și necondiționat, iar PSD a demonstrat întotdeauna prin fapte, nu prin vorbe dulci, că are grijă de românii de peste Prut”

Ala Găină

„Ajutorul României pentru R. Moldova este din inimă și necondiționat, iar PSD a demonstrat întotdeauna prin fapte, nu prin vorbe dulci, că are grijă de românii de peste Prut”. O spune candidatul PSD România în Diaspora, Iurie Ciocan, care a explicat pe facebook de ce a ales să candideze din partea acestei formațiuni. Potrivit fostului președinte CEC, PSD este singurul partid din România care ajutat întotdeauna Republica Moldova și pe cetățenii noștri.

„Vorbim nu doar despre susținere declarativă, cum se întâmplă în cazul altor partide, ci de ajutor concret, palpabil, care a ajuns la sute de mii de cetățeni. Copiii din R. Moldova merg cu autobuze școlare oferite de Guvernul României și merg la școli și grădinițe construite aici din banii României. Cel mai recent lot a venit chiar recent, când au fost donate alte 69 de autobuze, care fac parte din ajutorul de 100 de milioane de euro, acordat de Guvernul Ciolacu. Acestea completează un alt lot de microbuze, oferit în 2014, tot de un guvern condus de PSD. La toate acestea se adaugă reabilitarea Sălii cu Orgă din Capitală, a Teatrului Dramatic din Cahul, finanțarea proiectelor în cadrul Programului „Satul European” și „Satul European Expres””, a declarat Iurie Ciocan.

Potrivit lui Iurie Ciocan, România, guvernată de PSD, ne ajută să devenim independenți energetic, construiește autostrăzi și poduri, care vor uni ambele maluri ale Prutului.

„Acest lucru spune totul despre consecvența și seriozitatea intențiilor și acțiunilor social-democraților români față de R. Moldova. Ajutorul României pentru R. Moldova este din inimă și necondiționat, iar PSD a demonstrat întotdeauna prin fapte, nu prin vorbe dulci, că are grijă de românii de peste Prut”, a conchis Iurie Ciocan.