Natalia Morari, despre jurnaliștii care l-au denigrat pe Gheorghe Gonța: „Voi sunteți cei care contribuiți la dezbinarea și confuzia din societate, asemeni unei comunități din Evul Mediu”

Ala Găină

Jurnalista Natalia Morari, fostă candidată independentă la alegerile prezidențiale, a comentat scandalul din spațiul public generat de nemulțumirea unor jurnaliști privind propunerea ca Gheorghe Gonța să modereze dezbaterea dintre Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo. Potrivit lui Morari, acești jurnaliști militează pe față pentru Maia Sandu și țipă unul mai tare decât altul cât de corecți, integri și proeuropeni sunt, iar în acest context, noțiunea de „proeuropean” are mult de suferit.

Natalia Morari a adus și câteva argumente în apărarea lui Gheorghe Gonța.

„1. Acuzațiile aduse lui Gheorghe Gonța nu sunt susținute de dovezi. Doar etichetări goale și verdicte fără fundament.

2. Acești „militanți” care se prezintă ca apărători ai corectitudinii și integrității riscă să transforme libertatea de exprimare – un principiu fundamental al democrației – într-un instrument de atac.

3. Așa-zisa luptă pentru adevăr devine o mascaradă, unde cei care se consideră „proeuropeni” își trădează valorile fundamentale în numele unei agende personale sau politice”, a scris Natalia Morari.

Potrivit lui Morari, din toată povestea aceasta „din jurul lui Gheorghe Gonța și atacurile isterice venite din partea „independenților” din breasla jurnalistică și nu doar, am ajuns la concluzia că cei mai vocali sunt, paradoxal, moraliștii cu „puf pe botișor” și susținătorii înflăcărați ai Maiei Sandu”.

„E amuzant cum cei care se autointitulează „jurnaliști adevărați” se străduiesc să-și rupă cămășile pentru a le face pe plac celor de la putere, crezând că nimeni nu observă acest circ.Credeți că publicul nu vede cum ați devenit o mică haită, pregătită să latre la orice opinie care nu se aliniază la corul vostru? Voi sunteți cei care contribuiți la dezbinarea și confuzia din societate, asemeni unei comunități din Evul Mediu, cu fiecare acuzație și etichetă aruncată fără nicio dovadă. Din păcate, în loc să construiți un dialog sănătos, ați preferat să transformați totul într-un colhoz plin de stigmatizare”, a mai scris Natalia Morari.

Jurnalista s-a referit și la dezbaterile de duminică. Potrivit Nataliei Morari, această insistență cu care așa zisă “breaslă” a luptat cu candidatura lui Gheorghe Gonța, a avut un singur scop – de a crea condiții favorabile pentru Maia Sandu.

„Vom asista la un spectacol în care ea va țipa frenetic despre bandiți și hoți, război hibrid, Rusia, “kulioace”, dar va evita să vorbească despre programul ei electoral. Iar el, din bun simț de care de fiecare dată a dat dovadă, nu va putea să riposteze în fața unei doamne isterice. Trebuie să ai tupeu și să poți minți patologic ca să poți duela cu o tupeistă și mincinoasă patologică. Stoianoglo asta nu are. P. S. Gheorghe, să te văd mândru! Și abia așteptăm reacția la tot ceea ce s-a întâmplat!”, a conchis Natalia Morari.