PAS și Maia Sandu se „leapădă” de activiștii săi: „Ne disociem de toate dezbinările, agresivitatea verbală și incitarea la ură făcute de anumiți bloggeri și orice alte personaje, precum Marin Andonii”

Ala Găină

„Ne disociem de toate dezbinările, agresivitatea verbală și incitarea la ură făcute de anumiți bloggeri și orice alte personaje, precum Marin Andonii”. Este reacția staffului Maiei Sandu, după ce Marin Andonii, unul dintre susținătorii înflăcărați ai Maiei Sandu și partidului de guvernământ, care, potrivit lui, este și medic, i-a „blestemat” pe cei care „au furat bani” să aibă cancer. 

„Este inacceptabil, noi nu tolerăm astfel de comunicare și comportament. Pentru noi este importantă buna înțelegere, omenia și respectul față de toți, indiferent de etnie, limbă vorbită sau votul oferit. Condamnăm ferm incitarea la dezbinare și ură și facem apel la toți să se oprească din acest comportament inadmisibil”, a declarat Adrian Băluțel, șeful de cabinet al Maiei Sandu.

Declarația controversată a lui Marin Andonii a fost făcută ieri pe rețelele sociale.

”Eu le doresc din banii furați la toți tații, mamele și copiii – cancer. Cei care mâncați din bani furați, din bani de sânge – numai asta vă doresc. Eu am să mă duc și o să achit amenzi pentru calomnii, eu nu fac nimic penal, eu fac administrativ, o să mă duc să lucrez, să fac bani și o să achit amenzi. Dar vouă „rac” (n.r. cancer) vă doresc la cei care vă hrăniți din bani furați, din sângele și durerile oamenilor. Când te duci la biserică, fă mai multe mătănii. La toți „dihorașii” asta le doresc. La toți oamenii care fură, care nu fac banul cinstit”, a declarat activistul PAS, Marin Andonii.

Nu este prima dată când activistul Marin Andonii, dar și Radu Dutcovici recurg la cuvinte necenzurate sau calomnioase la adresa altor persoane. Joi, șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, a confirmat că cei doi sunt cercetați de oamenii legii pentru insigare la discriminare. Asta după ce anterior, activistul politic, Vlad Bilețchi, a depus plângere pe ei la poliție, procuratură și Consiliul pentru Egalitate.