Hh

Pavel Filip este noul președinte al Partidului Democrat

Corina Bezer

În discursul său pe care l-a avut la Congres, Pavel Filip a menționat că PDM nu a răspuns politic adecvat la campania de demonizare la care a fost supusă formațiunea și liderii acesteia. „Noi am crezut că oamenii ne vor judeca după fapte și nu am dorit să ne antrenăm în acel joc al propagandei alimentat de oponenții noștri”, a spus Filip.

Filip a fost singura candidatură propusă pentru această funcție. Din luna iunie 2019 el a asigur interimatul funcției de președinte.

Pavel Filip este deputat în Parlament din partea democraților și este membru de partid de 10 ani. 

În final, delegaţii au votat rezoluţia Congresului IX extraordinar al PDM şi o declaraţie politică în care PDM condamnă cu vehemenţă acţiunile coaliţiei de guvernare ACUM-PSRM de subminare a suveranităţii şi independenţei naţionale şi cheamă toţi cetăţenii care cred în valorile Republicii Moldova şi în idealurile europene să se solidarizeze cu Partidul Democrat pentru a se opune încercărilor guvernanţilor de a uzurpa viitorul generaţiilor care vin.

Tot astăzi, a avut loc prima şedinţă a Consiliului Politic Naţional în noua componenţă, care l-a ales unanim pe Alexandru Jizdan în funcţia de Secretar general al PDM.