Contrabandă cu țigări în valoare de 4 milioane de lei

Contrabandă cu țigări în valoare de 4 milioane de lei

Victoria Muntean

Grupul criminal organizat şi-a desfăşurat activitatea în perioada anilor 2016-2019, în componenţa a opt persoane, printre care şi un şef de sector al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră din Direcţia Regională Nord. Aceştia aveau un plan bine determinat de activitate infracţională, caracterizat printr-un grad înalt de coordonare între membrii săi, cu desemnarea rolurilor şi funcţiilor membrilor grupului, şi anume transportarea produselor cu mijloacele de transport spre ambele țării.

La rândul său, şeful de sector al Poliţiei de Frontieră, pentru înlăturarea obstacolelor la comiterea infracţiunii de contrabandă, avea obligaţia de întocmire a graficului de serviciu privind timpul şi locul amplasării patrulei de frontieră pe segmentul deservit.

Procurorii au constatat că, doar în perioada iulie –început de august 2019, membrii grupului criminal organizat, au trecut prin contrabandă peste hotarele Republicii Moldova în România, peste apele râului Prut, în raza administrativă a s. Şireuţi, raionul Briceni, produse de tutungerie în cantitate de 160.000 pachete de ţigări, în sumă de 4.000.000 lei.

Membrii grupului criminal riscă o pedeapsă penală sub formă de închisoare de la 3 la 10 ani.