Acnee

Previne acneea din timp prin câțiva pași simpli

Nicoleta Furdui

 

  1. Menține fața curată – Este indicat să îți speli fața cu apă călduță și gel (în niciun caz cu săpun, fiindcă acesta usucă pielea) în fiecare dimineață, dar și în fiecare seară, înainte de culcare. Pentru restul zilei se recomandă să ai la dispoziție șervețele umede de curățare a tenului, astfel încât să le folosești ori de câte ori simți că este încărcat.
  2. Atenție la …produsele de păr și părul gras – Nu doar îngrijirea feței este importantă, ci și a      părului. Produsele folosite pentru păr ajung ușor la nivelul feței, fie prin scurgere ușoară și insesizabilă pe frunte, tâmple, fie prin atingerea feței cu părul. De asemenea, este indicat să îți speli des părul gras cu șampoane adecvate.
  3. Evită încărcarea cu machiaj a tenului – Porii feței au nevoie să respire, iar zonele infectate, cu atât mai mult. Machiajul creeează o peliculă sub care bacteriile se înmulțesc în voie de-a lungul zilei. Mai curând, folosește o pudră, având grijă să îți curăți de mai multe ori tenul  pe zi.
  4. Evită obiceiul de a duce mâna la față – Un obicei pe care majoritatea oamenilor îl au este acela de a duce mâna la față. Mâinile sunt pline de bacterii, astfel că atunci când îți atingi fața cu mâinile, îți încarci tenul cu o doză mare de microbi.
  5. Nu stoarce coșurile – Foarte multe dintre voi, cum sesizează un coș, consideră că îl pot îndepărta repede prin stoarcere. Practic, în porul cutanat bacteriile s-au înmulțit și au creat o infecție pe care organismul și sistemul imunitar are tendința de a o strânge într-o pungă de puroi, însă procesul este mai lent, apoi se va sparge punga de puroi, când organismul este pregătit pentru asta, astfel încât să se păstreze limitele de siguranță. Astfel că după ce ai stors un coș, apar mai multe. Problemele se pun atunci când infecția din porul cutanat conținea bacterii mai agresive, care se pot extinde la întreaga față și care răspund greu la tratament, ducând inevitabil spre acnee. Concluzionând, nu stoarce nicdecum coșurile! Spală bine zona respectivă și folosește produse de exfoliere, iar când coșul are punga de puroi maturizată, se va sparge singur la spălare.

 Ține cont de aceste sfaturi  și  vei avea  un ten curat și hidratat!