Încă 400 de animale și plante au fost introduse în Cartea Roșie a Moldovei
Ediția din acest an a fost elaborată în baza cercetărilor a 70 de omenii de știință, cu sprijinul Comisiei Naționale a Cărții Roșii și a colaboratorilor Grădinii Botanice. Dacă la prima ediției erau au fost incluse 26 de specii de plante superioare şi 29 de specii de animale, atunci în aceast volum regăsim 208 specii de plante și 219 specii de animale.
Academicianul, Tudor Cozari, a spus că acest manuscris se face important datorită faptului că sunt introduse capitole noi, ce conțin strategii de reabilitare și protecție a speciilor de plante și animale aflate pe cale de dispariție.
„Cartea Roșie va fi acel imbold care va permite să dezvoltăm și să diversificăm cercetările și să promovăm acele acțiuni de protecție a biodiversității naturale. Pentru că dezvoltarea socio-economică fără protecția ecosistemelor naturale pot duce la un eșec total.”
Ministra Educației, Corina Fusu a declarat că este necesar ca fiecare cetățean să protejeze mediul înconjurător. De aceea, aceasta a solicitat ca 1400 de exemplare să ajungă la toate bibliotecile din Republica Moldova, din moment ce în toamna anului 2015 a fost introdus cursul opțional de educație ecologică.
Editarea volumului a costat peste un milion de lei. În librării, prețul unei astfel de cărţi va fi de cel puțin 500 de lei.