www.diaconia.md

Maratonul Copiilor – implicarea copiilor în acțiune de caritate

Corina Bezer

În acest an, beneficiarii maratonului sunt elevii cu deficiențe de auz de la Școala specială Nr.12 din Chișinău. Banii colectați în urma evenimentului vor fi utilizați pentru procurarea bateriilor pentru aparatele auditive ale copiilor.

 Evenimentul va avea loc la data de 8 octombrie, între orele 10:00-13:00, pe stadionul Universității Tehnice din Moldova. La eveniment sunt așteptați copii cu vârsta cuprinsă între 6-12 ani alături de părinții lor, ei sunt îndemnați să alerge pentru cauza maratonului, iar părinții acestora vor transforma fiecare metru alergat într-o donație simbolică (1m = 50 de bani). Astfel, 2 km alergați la Maraton asigură unui copil bateriile necesare pentru funcționarea aparatului auditiv timp de o lună de zile. Și nu doar atît,copiii vor avea parte de ateliere de creație, facepainting, tombolă cu premii și recital susținut de Adrian Ursu și Bety. 

Maratonul Copiilor atrage atenţia societății asupra necesităţii implicării copiilor în acțiuni de caritate.În 2015, cu ajutorul a 71 de voluntari, efortul a 100 de participanți și implicarea donatorilor privați, s-a adunat o sumă totală de 44.000 de lei. 

Autor: Alina Frunza