Maia Sandu

Maia Sandu acuză CEC de nerespectarea legii

Corina Bezer

Ea a acuzat CEC de duble standarde și de lipsă de corectitudine la examinarea dosarelor candidaților. Maia Sandu acuză CEC de faptul că nu a verificat validitatea tuturor semnăturilor prezentate de acești pretendenți. În opinia sa, dacă ar fi fost verificate minuțios, niciunul din cei opt pretendenți nu ar fi putut fi înregistrat. 

„Știm că Guvernarea nu are curaj să câștige corect aceste alegeri. Cunoaște de la reprezentanții noștri din raioane că oamenii PDM au continuat să colecteze semnături până în ultima zi, chiar dacă candidatul lor a fost înregistrat din prima zi. Se pare că PDM nu a reușit să strângă suficiente semnături autentice pentru candidații căpușă, așa că a fost nevoie de intervenția CEC pentru a-i valida”, a declarat Maia Sandu într-o conferinţă de presă.

Amintim că CEC a înregistrat ieri patru din cei opt pretendenți, dar unii membri ai CEC au criticat modul cum au fost examinate dosarele. Sergiu Gurduza a accentuat faptul că nu toate semnăturile au fost verificate în modul corespunzător, astfel, existând suspiciuni că unii din candidații înregistrați nu ar fi colectat numărul suficient de semnături valabile.