Fațada Teatrului Național „Mihai Eminescu”

Mai mulți tineri pasionați de actorie și teatru au explorat culisele Teatrului „Mihai Eminescu”

Mariana Mereacre

La eveniment au fost invitați toți tinerii captivați de scenă și actorie, curioși să afle ce se întâmplă după cortina teatrului, dat fiind faptul că această lună, potrivit organizatoarei, a fost dedicată profesiei de actor.

Cariera Mea este o platformă on-line de ghidare a tinerilor în carieră, astfel noi organizăm diferite evenimente de orientare profesională a tinerilor. Fiecare lună este dedicată unei profesii și această lună am dedicat-o profesiei de actor și cu această ocazie am organizat o vizită la Teatrul Mihai Eminescu”, a afirmat Maria Pasat, coordonator al proiectului „Cariera Mea”.

Tinerii au avut posibilitatea să descopere o altă latură a teatrului, să exploreze culisele și să afle care sunt provocările la care este supus un actor în viața sa profesională.

„Am venit la acest eveniment pentru că iubesc teatrul și tot ce e legat de el și sunt curioasă să cunosc ce se întâmplă după culise. Aflându-mă aici, m-am îndrăgostit și mai mult de teatru, pentru că am aflat detalii pe care nu le știam și care m-au cucerit”, ne-a spus Nica Pascaru, 20 de ani, prezentă la eveniment.

Astfel de evenimente se organizează lunar de către programul „Cariera Mea” și are scopul de a ajuta tinerii să se ghideze profesional.