Care este cel mai curat loc din Europa? Descoperă „Mica Elveţie” din Banat
Turiştii care aleg Poiana Mărului ca destinaţie de vacanţă au la dispoziţie multiple posibilităţi de petrecere a timpului liber şi agrement.
Oamenii locului sunt la fel de încântători ca peisajele de la Poiana Mărului. Pe lângă toate astea găsim 11 pensiuni.
O cameră costă aproximativ 150 de lei, iar turiştii au la dispoziţie piscine, terenuri de sport şi mâncare tradiţională. Pentru un prânz trebuie să achiți între 30 şi 50 de lei. Lacul de acumulare Poiana Mărului este locul potrivit pentru plajă, înot şi sporturi acvatice, plimbări cu barca sau pescuit. Pescarii trebuie să ştie însă că permisul nu le este de folos şi dacă doresc să petreacă o zi pe malul lacului cu undiţa în mână şi să-şi încerce norocul, trebuie să plătească o taxă de 25 de lei.
La început, în Poiana Mărului a fost doar o casă de pădurar, mai târziu au apărut alte case, de vânători şi pescari, apoi case de agrement. Dezvoltarea a început după Marea Unire din 1918, iar în 1936 a fost declarată staţiune turistică climaterică. Poiana Mărului este astăzi una dintre bijuteriile montane ale Banatului, aşezată într-un amfiteatru natural sub formă de potcoavă, de un pitoresc aparte şi un mediu natural de vis, fiind numită de localnici, Mica Elveţie.
Staţiunea Poiana Mărului a devenit în ultimii ani şi raiul iubitorilor turismului de aventură. În staţiunea Poiana Mărului există şi un schit de călugăriţe. Cadrul natural şi aerul curat oferă pelerinului şi turistului momente de înălţare sufletească şi sănătate trupească.