covid

DE ULTIMĂ ORĂ

ULTIMA ORĂ! Zi neagră pentru Republica Moldova. Într-o singură zi au decedat 11 persoane din cauza COVID-19

11 persoane au decedat doar într-o singură zi din cauza noului tip de coronavirus. Astfel, bilanțul deceselor a ajuns la 261. În același timp, potrivit Ministerului Sănătății, încă 54 de cazuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, după procesarea a 478 de teste de laborator. 53 cazuri cu transmitere locală și 1 caz de import (Federația Rusă). De la începutul pandemiei, în Republica Moldova au fost confirmate 7147 de cazuri de COVID-19.

Mai multe

30 martie – 3 aprilie, declarate zile libere pentru toate unitățile din sectorul bugetar

30 martie – 3 aprilie, declarate zile libere pentru toate unitățile din sectorul bugetar

29-03-2020 15:52

În perioada 30 martie – 3 aprilie, declarate zile libere pentru toate unitățile din sectorul bugetar în legătură cu criza pandemică COVID-19, procesul educațional la distanță nu se va desfășura, atât în instituțiile de învățământ publice, cât și în cele private, de toate nivelurile. Acest ordin a fost emis de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC), conform deciziilor Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova.

În temeiul dispozițiilor Comisiei, Ministerul Educației a suspendat şi desfășurarea Olimpiadelor Republicane la disciplinele de studiu, până la data de 18 mai 2020. Totodată, a fost amânată şi desfășurarea testării candidaților la examenele naționale de absolvire, stabilite pentru perioada 30 martie-11 aprilie, pentru o perioadă care va fi anunțată suplimentar.

Perioada respectivă nu este considerată zile de odihnă pentru cei care sunt în regim de staționare, conform ordinului dispus de angajator, cei care vor activa la decizia angajatorului la domiciliu în scopul asigurării activității stringente a unității, cei care vor asigura activitățile de calculare a salariilor pentru luna martie, precum și cei care vor asigura funcționarea sistemului trezorerial.

Totodată, Comisiei Naţionale pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, ministerul de resort a suspendat şi multe activităţi culturale şi sportive. Astfel, în scopul prevenirii răspândirii infecției COVID-19 se prelungește sistarea activităților în instituțiile de cultură (instituțiile teatral-concertistice, muzee, biblioteci, case de cultură, centre de creație), pe toată durata stării de urgență.