Peter Michalko, Renato Usatîi

Adrian Axinia, deputat AUR: Ambasadorul Peter Michalko nu avea mandat să îl legitimeze politic pe Renato Usatîi

20-05-2021 08:44

Prezența lui Peter Michalko, ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, la Bălți, reprezintă un act politic personal ce nu are legătură cu misiunea Uniunii Europene, din care face parte și România, în Republica Moldova. Asocierea cu un personaj politic nociv cum este Renato Usatâi nu face cinste și legitimează ideea că acesta ar reprezenta o soluție pentru al doilea stat românesc, ceea ce este total fals. Declarația aparține viceliderului în Parlamentul României, deputatului din partea Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), Adrian George Axinia.

„Voi solicita oficial în scris să vedem care este mandatul lui Peter Michalko și de când acesta are misiunea de a sugera posibilitatea alianței cu un rău numai pe principiul că acesta este mai mic decât altul. România este un stat al Uniunii Europene, avem drepturi egale și România spune clar că Renato Usatâi este reprezentantul structurilor antiromânești care acționează pe ambele maluri de Prut și că o viitoare alianță care să includă partidul său reprezintă un act de trădare”, a declarat oficialul din România.

dd

Potrivit deputatului AUR, Rusia se folosește de toate mijloacele de care dispune, inclusiv de oamenii politici corupți sau slabi din Uniunea Europeană, sau de relația economică frățească cu anumite state, pentru a-și impune propria agendă, adică federalizarea Republicii Moldova.

„Noi, România, refuzăm categoric această abordare și ne vom opune, căci AUR reprezintă la momentul de fața forța politică patriotică ce nu va accepta înțelegeri peste capul românilor majoritari în Republica Moldova”, a precizat Adrian George Axinia.