rogozin

BREAKING NEWS// Rogozin a fost declarat persona non-grata la Chișinău

Miercuri, 2 august 2017, 14:29

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a fost declarat persona non grata în R.Moldova. Decizia a fost luată astăzi la Guvern, în urma unei solicitări din partea ministrului de Externe, Andrei Galbur, după ce oficialul rus și-a declarat disponibilitatea de a veni în septembrie la Chișinău, dacă autoritățile moldovenești îi vor oferi garanții de securitate și de survolare a spațiului aerian al tuturor țărilor de tranzit.

„După cum ați putut observa, în ultimul timp vicepremierul Federației Ruse, Dmitri Rogozin, făcut o serie de declarații și comentarii publice care poartă un caracter neprietenesc, denigrator și ofensator la adresa Republicii Moldova și a poporului său”, a precizat Galbur.

Ministerul de Externe de la Chișinău l-ar fi convocat pe ambasadorul rus, Farit Muhametșin. Diplomatului i-ar fi fost comunicate nemulţumirile autorităţilor moldovene cu privire la atitudinea lui Dmitri Rogozin, dar şi că în următoarea perioadă acestuia îi va fi interzisă intrarea în Republica Moldova.

Informaţia privind statutul de persona non grata apare după ce vicepremierul Dmitri Rogozin s-a arătat deschis să vină, în toamnă, la Chişinău, dacă autorităţile moldovene îi pot garanta securitatea, ca şi posibilitatea de a survola spaţiul aerian al statelor pe care trebuie să le tranziteze.